Procurorii PCCOCS contestă termenul de 15 zile pentru care a fost plasat în arest unul din liderii rețelei rețelei specializate în contrabandă cu țigări pe malul râului Prut, la Briceni.

După depunerea demersului de arestare pentru 30 de zile a învinuitului, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a satisfăcut doar parțial demersul procurorilor și a dispus plasarea învinuitului în arest pentru un termen de 15 zile.

„Procurorii au depus #recurs pentru anularea încheierii judecătorului de instrucție și plasarea învinuitului în arest preventiv pentru termenul solicitat inițial - cel de 30 de zile - în scopul desfășurării eficiente a investigațiilor.De asemenea, Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii SPIA, urmează să verifice și să acumuleze probe în sensul implicării sau neimplicării angajaților postului Poliției de Frontieră responsabil de segmentul geografic în care a fost contracarată infracțiunea”, se arată într-un comunicat al PCCOCS.

Amintim că în noaptea de 29 spre 30 aprilie 2021, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu SPIA al MAI, au deconspirat activitatea infracțională de comitere a contrabandei cu țigări, nemijlocit pe malul râului Prut, în perimetrul satului Șirăuți, raionul Briceni.

În momentul descinderii, figuranții au reușit să părăsească locul faptei cu mijlocul de transportul (un microbuz). La fața locului, au fost depistate: 70 de cutii, a câte 50 de blocuri de țigări în fiecare de marca Ashima fabricate în China și Ritm – de producție autohtonă, valoarea cărora ar fi de aproximativ 0,5 milioane lei. Tot acolo, au mai fost depistate: o barcă din cauciuc gonflabilă cu motor, pompă pentru umflarea bărcii și o vâslă.

 În cadrul cercetării la fața locului, prin implicarea expertului criminalist, a fost posibilă fixarea urmelor de încălțăminte și de cauciuc lăsate de automobil.

La scurt timp, pe urme fierbinți, a fost identificat microbuzul care, ca și obiectele indicate supra, a fost recunoscut în calitate de corp delict, în scopul posibilei ulterioare confiscări.