Situația epidemiologică în municipiul Chișinău, de câteva săptămâni, este în scădere. Despre aceasta a anunțat Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate (DGASS), în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei.

„Se atestă o scădere a mordibidității prin infecția COVID-19”, a accentuat Bucearschi. 

Totodată, șefa DGASS a mai anunțat că în total în spitalele municipale, la ziua de ieri, erau internați 359 de pacienți infectați cu COVID-19, dintre care 37 pacienți în stare foarte gravă, 178 în stare gravă, 134 în stare de gravitate medie.

În același timp, Bucearschi a precizat municipiul Chișinău în continuare se menține Codul Roșu și starea de urgență în sănătate publică.

Tot în cadrul ședinței, s-a menționat faptul că este posibilă reorganizarea internă în spitalele municipale prin diminuarea graduală a numărului de paturi, iar în caz de situație epidemiologică agravată secțiile vor fi reactivate. Totodată, un lucru prioritar pentru municipalitate este extinderea tratamentului post-COVID prin organizarea secțiilor specializate în cadrul spitatelor clinice municipale.