Veste rea pentru conducătorii auto. Încă două reţele de benzinării au scumpit carburanţii. La miezul nopţii, acestea au afişat preţuri mai mari în medie cu până la 67 de bani. Se întâmplă după ce, recent, o altă reţea a mărit preţurile la benzină şi motorină.

Până acum, benzina cu cifra octanică 95 costa 19 lei şi 27 de bani. De astăzi, aceasta este mai scumpă cu 67 de bani şi costă 19 lei şi 94 de bani. Iar preţul motorinei a crescut cu 32 de bani şi a ajuns la 16 lei şi 27 de bani. În schimb, preţul gazului lichefiat a rămas neschimbat, de 11 lei şi 30 de bani.

La mijlocul lunii aprilie, o altă reţea de staţii peco a afişat preţuri mai mari la pompă. La ei, benzina s-a scumpit cu 70 de bani, iar motorina cu 30. Amintim, că din luna martie 2019, petroliștii stabilesc singuri prețurile de comercializare cu amănuntul a carburanților. Aceștia, însă, nu trebuie să depășească rata de rentabilitate anuală de 10 procente.

Totuşi, în luna aprilie, Parlamentul a votat, în lectură finală un proiect de lege care prevede plafonarea preţurilor la carburanţi. Potrivit documentului, acest lucru va fi efectuat în baza unei metodologii elaborată, aprobată și supravegheată de către ANRE.