Cel mai influent proxenet din Republica Moldova, arestat pe un termen de 30 de zile, după ce instanța a acceptat demersul procurorului. În cadrul aceleași ședințe avocatul celui în cauză a solicitat plasarea clientului său sub control judiciar, însă cererea a fost respinsă.

Ieri, Centrul pentru combaterea traficului de fiinţe umane, în colaborare cu procurorii, l-a reţinut pe unul dintre cei mai influenţi proxeneţi din Republica Moldova. Este vorba de un bărbat de circa 35 de ani, care coordonează prostituţia VIP de mai bine de 10 ani. Acesta avea „în subordine" 11 prostituate, care iau taxe nu mai mici de 100 de euro per oră pentru deservirea clienţilor lor. O altă condiţie a fetelor este faptul că nu prestează servicii sexuale decât unui singur client.

Deşi, de-a lungul timpului, s-a ales cu statut atât de învinuit, cât şi de inculpat în mai multe cauze penale pornite pe numele său, bărbatul şi-a continuat activitatea infracţională. Reţinerea lui a avut loc în urma continuării măsurilor speciale de investigaţie, care au fost desfăşurate în toată acestă perioadă.

De data aceasta, în premieră, măsurile de investigaţie au avut loc în paralel şi asupra activităţii sale financiare, oamenii legii punându-i sechestru pe averea sa destul de impunătoare.

Bărbatul a fost reţinut în moment ce ieşea din propria casă, iar acum se află cum în izolatorul de detenţie preventivă al Poliţiei capitalei.