În București se va organiza în weekend-ul 7-9 mai un maraton al vaccinării, în cadrul căruia oamenii se vor putea vaccina fără programare, doar cu buletinul. Autoritățile din România au ales două spații, Biblioteca Naţională a României și Sala Palatului, unde speră să vaccineze peste 10.000 de persoane într-un weekend. Evenimente similare se vor organiza ulterior și în alte centre universitare, transmite Digi24.ro

Vaccinarea se va face fără programare, iar persoanele care doresc să se vaccineze trebuie să prezinte doar cartea de identitate, a spus Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei naționale de vaccinare, pentru sursa citată, precizând că poate veni oricine să se vaccineze: "Ne dorim mai ales persoane vulnerabile, care nu au reușit să se programeze prin platformă".

Vaccinul administrat va fi „cel mai probabil” Pfizer-BioNTech, a completat medicul militar, spunând că există și varianta Johnson&Johnson, însă acesta va fi rezervat pentru cabinetele medicilor de familie și pentru caravanele de vaccinare care se vor deplasa prin țară.

După maratonul din București, autoritățile iau în calcul organizarea unor evenimente similare și în alte orașe mari. Mai precis, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Iași, Craiova vor găzdui și ele un weekend de vaccinare la liber, pentru toată lumea, a mai adăugat Valeriu Gheorghiță.

El a spus că datele care se iau în calcul sunt weekendul 14-16 mai sau următorul, 21-23 mai, data finală urmând să fie anunțată după consultări cu universitățile din aceste orașe.

Menționăm că, dacă suntem cetățean al R.Moldova, deținător al cărții de identitate românești, puteți merge la centrele de vaccinare din București, sus-menționate, pentru a vă vaccina.