UPDATE // 12:43 // Mariana Bețivu, ofițerul de presă al IGP, a declarat pentru Deschide.MD că oamenii legii au identificat șoferul vinovat de producerea accidentului, dar totodată au stabilit și identitate victimei, care s-a dovedit a fi un tânăr de 22 de ani.

Șoferul este un tânăr de 30 de ani, originar din raionul Cahul, și care se deplasa la volanul unui automobil de marca Fiat Marengo.

Dânsul a fost supus alcotestului, iar rezultatul a arătat că avea o concetrație de 0,28 mg/l de alcool în aerul expirat.

„La moment se întreprind măsuri operative de constatare a tuturor circumstanțelor cazului, totodată pentru a primi o hotărîre conform legislaţiei în vigoare a RM, persoana bănuită de comiterea infracţiunii prevazute de art. 264 alin.3 lit.b CP RM, a fost reținută conform art. 166 CPPRM, pe un termen de 72 de ore”, susține Bețivu.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un bărbat a murit, după ce ar fi fost accident de un automobil. Tragedia s-a produs  în această dimineață în localitatea Cîșla, din raionul Cantemir.

Potrivit datelor preliminare, victima ar fi un bărbat cu vârstă de aproximativ 40-45 de ani. Cadavrul acestuia a fost găsit zăcând pe șosea, după ce ar fi fost accidentat de un automobil neidentificat.

Șoferul implicat în accident a fugit de la locul tragediei, iar în prezent este căutat de oamenii legii.

Polițiștii din cadrul IP Cantemir urmează să stabilească identitate șoferului, dar și locul aflării acestuia, cu ulterioară reținere. Totodată, a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează să se stabilească toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.