Președintele partidului PACE s-a prezentat, astăzi, însoțit de avocații săi, în fața procurorilor Procuraturii raionului Sângerei unde a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit pentru două capete de acuzare: „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Acțiunile procesuale au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.

În cadrul audierii, bănuitul a făcut declarații, negându-și vina.

În prezent, alți patru membri, printre care președintele organizației teritoriale a partidului PACE, sunt cercetați în acest dosar. Președintele organizației teritoriale Sângerei a partidului continuă să se afle în arest la domiciliu, după ce magistrații de la Curtea de Apel Bălți au respins contestația procurorilor prin care insistau la arestarea acestuia. Ceilalți membri sunt cercetați în libertate, având interdicția de a părăsi țara.

Acțiunile de urmărire penală sunt în derulare, iar Procuratura va reveni cu detalii pe parcurs.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Membrii Partidului PACE, condus de Gheorghe Cavcaliuc, l-au stropit pe 6 aprilie cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru. Acțiunea a fost săvârșită în semn de protest, deoarece funcționarul s-ar fi vaccinat împotriva Covid-19 fără rând. Imagini din momentul incidentului au fost plasate pe pagina de Facebook a partidului lui Cavcaliuc.

„Justiție a la Cavcaliuc”. Oamenii fostului șef-adjunct IGP l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei

Incidentul din Sângerei // Omul lui Cavcaliuc care a stropit cu verde de briliant vicepreședintele raionului, reținut de procurori