(UPDATE 09:04) Şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari a confirmat pentru Deschide.MD reţinerea lui Talmaci. El ne-a spus că pe acelaşi dosar figurează şi şeful departamentului juridic al Moldincombank (reţinut pe 8 februarie) şi un şef al Comitetului de Conducere al BC „Moldindconbank” aflat deja în arest la domiciliu pe un alt dosar. Prejudiciul total provocat de grupul criminal organizat faţă de AO BNAA, se ridică la peste 15 milioane de lei.

Fostul Guvernator al Băncii Naţionale, Leonid Talmaci a fost reţinut în această seară, spun sursele Deschide.MD. Tot în această seară, Judecăria Buiucani i-a dat 15 zile de arest.

(UPDATE 22:57) Deschide.MD a obţinut un document confirmativ:

Potrivit mandatului de arestare, Talmaci este învinuit de participaţie într-un grup criminal organizat specializat în escrocherii în proporţii deosebit de mari, cauzarea de daune materiale prin înşelăciune sau abuz de încredere şi abuz în serviciu.

Mai exact, Talmaci este învinuit că ar face parte dintr-un un grup criminal organizat constituit din persoane identificate şi neidentificate care a sustras bani de pe conturile Agroindbank şi Moldinconbank ale Asociaţia Obşteşti "Biroul Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule". 

Ţinem să precizăm că Leonid Talmaci a fost numit azi membru al Consiliului Economic de pe lângă președintele Republicii Moldova.

Dacă va fi găsit vinovat, Leonid Talmaci riscă până șa 15 ani de închisoare.

Leonid Talmaci este economist, a îndeplinit funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei din 1991 și până în anul 2009. Din 2013 Leonid Talmaci este președinte al Asociației Băncilor din Moldova.[3]

Pe 20 ianuarie 2015 Leonid Talmaci a fost numit în funcția de președinte al Comitetului de conducere al BC Moldindconbank.

Știrea se actualizează...