Ex-adjunctul șef al Procuraturii Anticorupție Adriana Bețișor, vizată în comunicatul Procuraturii Generale de azi dimineață susține că persoane rău intenționate sau aflate sub presiune recurg la aceasta calomnie și acuzație gravă împotriva sa.

Bețișor mai spune că „faptele de corupție” care i se aduc au fost invocate de către o persoana care anterior a făcut declarații împotriva lui Veaceslav Platon pe un dosar legat de compania de asigurări Asito.

„I-am tratat întotdeauna cu respect pe colegii mei din procuratură și cu înțelegere. Ceea ce mi se întâmplă acum, după 3 ani de când ar fi avut loc aceste "presupuse fapte de corupție", mă face să cred că persoane rău-intenționate sau aflate sub oarecare presiune recurg la aceasta calomnie și acuzație gravă împotriva mea. Am toată încrederea că foștii colegi vor trata cu obiectivitate faptele imputate mie și vor stabili adevărul, pentru ca adevărul poate fi doar unul: nu am pretins și nu am primit mita despre care se vorbește sau alt gen de bunuri sau favoruri. Cei care mă cunosc, știu foarte bine că nu sunt omul care să frecventeze diferite localuri, ba mai mult: localul care se menționează în declarațiile denunțătorului nu îmi este cunoscut și cu certitudine absolută nu l-am vizitat vreo dată în viață", a declarat pentru Deschide.MD Bețișor. 

Amintim că Procuratura Generală a anunțat astăzi că un fost șef-adjunct al Procuraturii Anticorupție a fost recunoscut și audiat de PCCOCS în calitate de bănuit de comiterea coruperii pasive în proporții deosebit de mari.

Cazul a avut loc în anul 2018, când bănuitul, activând în calitate de procuror, ar fi pretins de la un condamnat 50 mii euro. În schimbul acestei sume, procurorul urma să-i recalifice acțiunile și să-și retragă acuzațiile în dosarul aflat atunci pe rol la Curtea de Apel Chișinău în care acesta fusese condamnat la 12 ani închisoare pentru tentativă de delapidare a averii străine și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

Suma ar fi fost transmisă procurorului într-un local din capitală de către concubina condamnatului, iar ca rezultat, procurorul a formulat și înaintat la Curtea de Apel Chișinău susținerile verbale, contrare propriei poziții susținute anterior în prima instanță și, contrar poziției procurorului care a susținut acuzarea la Curtea de Apel Chișinău, renunțând la acuzațiile inițiale și solicitând eliberarea condamnatului din arest.

Detalii: Un ex-șef adjunct al Procuraturii Anticorupție, bănuit de corupere pasivă

Cine este fostul șef-adjunct al Procuraturii Anticorupție, acuzat de PCCOCS de luare de mită