Un cetățean al Italiei, stabilit cu traiul de ceva timp în R.Moldova, a fost la un pas de a fi răpit de patru persoane necunoscute care l-au încătușat într-un bloc de locuințe din centrul capitalei.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 73 de ani, care ieri-seara, în jurul orei 21:30, s-a trezit cu patru persoane necunoscute la ușa apartamentului în care locuia pe bulevardul Ștefan cel Mare din sectorul Centru al capitalei.

Cei patru, îmbrăcați în civil, fără a prezenta vreun act, s-au dat drept polițiști, iar italianul le-a permis să intre în apartament, unde aceștia l-au încătușat și i-au zis să-i urmeze.

În timp ce coborau pe scările blocului de locuințe, victima a început să strige după ajutor. Locatarii blocului nu au rămas indiferenți și au intervenit. Aceștia au solicitat intervenția poliției la numărul 112, iar pretinșii polițiști au scos cătușile și au dat bir cu fugiții într-o direcție necunoscută, până la venirea oamenilor legii.

Solicitată telefonic, Svetlana Scripnic, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, a confirmat informația pentru Deschide.MD și a comunicat că în acest caz oamenii legii au inițiat un proces penal în baza articolului 179 din Codul Penal, în cadrul căruia urmează să stabilească toate circumstanțele, dar și identitate celor patru persoane cu ulterioara reținere a acestora.