UPDATE // 11:27 // La moment, pompierii IGSU intervin în forță pentru lichidarea incendiului în depozitutul de la Botanica. Totodată, au fost create 4 sectoare de luptă a echipelor SPGF, care intervin concomitent pentru lichidarea incendiului în focar. Efectivul de trupă a fost schimbat, iar forțe noi intervin pentru stingere. Din interiorul depozitului s-au scurs peste 40 litri de acetonă, iar mai multe recepiente cu lichide inflamabile au fost supuse exploziei mecanice în urma dezvoltării incendiului. Pentru prevenirea scurgerii lichidelor ușor inflamabile pompierii utilizează nisip cu scopul evitării revărsării acestora și stingerii focarelor. Situația este gestionată la fața locului de către conducerea IGSU.

UPDATE // 09:00 // Incendiul a fost localizat la 08:57. Datorită eforturilor efectivului de trupă și comandă focul nu mai obține răspândire. Pompierii continuă să lucreze la fața locului pentru lichidarea arderii. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.

UPDATE // 08:40 // Potrivit unui comunicat al IGSU, la fața locului pentru localizarea și lichdarea arderii sunt antrenați 60 de pompieri cu 15 unități de tehnică, conform numărului sporit de intervenție de gradul III.

„Conform datelor IGSU, suprafața depozitului afectat de foc este de 2000 m2. Victime nu au fost raportate”, se mai arată în comunicat.

UPDATE // 08:19//  Apelul la serviciul 112 a intervenit în jurul orei 07:30, iar la fața locului imediat au intervenit pompierii, dar și două echipaje ale INSP care au sistat circulația transportului rutier în zona cu pricina.

Oamenii legii au stabilit că incendiul a izbucnit în depozitul companiei SRL Cheton Grup, în care se afla depozitate cantități încă nestabilite de vopsea.

Preliminar, careva persoane în interiorul depozitului nu se aflau. 

UPDATE // 08:11 // Potrivit IGSU flăcările au izbucnit la un depozit de vopsea, iar la fața locului s-au deplasat patru echipaje de pompieri.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un fum dens s-a ridicat deasupra capitalei, după ce un depozit a fost cuprins de flăcări în această dimineață pe Calea Basarabiei, din sectorul Botanica. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri care în aceste momente luptă cu flăcările. Încă nu se cunoaște dacă au fost înregistrate victime.