Astăzi a avut loc întrunirea Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din Senatul României, la care a participat secretarul de stat Oana Ursache, alături de doi reprezentanți ai Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP) - Radu Nicolae Cosma și Gabriel Micu.

Potrivit unui comunicat al DRP, în cadrul acestei ședințe a fost abordată importanța deosebită pe care DRP o acordă comunităților istorice, dar și pregătirea demersurilor instituționale pentru acordarea de burse elevilor etnici români care studiază limba română sau sunt înscriși la școlile cu predare în limba română din regiune.
 
Oana Ursache a subliniat necesitarea unor modificări legislative în ceea ce privește activitățile Departamentului, pentru a putea răspunde într-o manieră mai eficientă la solicitările românilor de peste hotare.
 
„DRP este o instituție deschisă la dialog și transparență. Ne dorim să colaborăm cu toate instituțiile statului român în beneficiul comunităților de români din străinătate, motiv pentru care ne manifestăm deschiderea pentru participarea la consultările organizate pe teme care vizează conaționalii noștri din diaspora și din comunitățile istorice. Doar printr-o colaborare instituțională strânsă putem să demarăm proiecte și acțiuni concrete destinate românilor, oriunde s-ar afla”, a declarat Oana Ursache, potrivit comunicatului DRP.