Ședința de judecată care urma să examineze situația celor două clădiri pe care vrea să și le atribuie controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a fost amânată. La fel ca și data trecută acest lucru s-a întâmplat la solicitarea avocatului lui Platon. Astfel, următoarea ședință se va desfășura pe data de 26 aprilie curent, începând cu ora 10:00.

„Ședința de judecată a fost amânată pe motiv că avocatul lui Platon, domnul Crețu a solicitat ca procurorul să pună la dispoziția instanței materiale din cauza penală care reflectă legalitatea ordonanței procurorului general”, a menționat avocatul omului de afaceri Vladimir Russu, Serghei Istrati.

Acesta a mai menționat că clientul său „așteaptă că va triumfa dreptatea și în sfârșit ne lucrurile se vor întoarce într-o albie legală, inclusiv prin decizia care urmează să fie luată”.

„Am solicitat ca procurorul să prezente materialele cauzei penale, pentru că reiese că procurorul general , examinând materialele cauzei, a decis anularea acelor ordonanțe. Codul de procedură penală prevede că procurorul este obligat să prezinte materialele astfel ca instanța să decisă dacă decizia a fost luată întemeiat sau neîntemeiat. Este necesară prezentarea materialelor, pentru că noi nu avem acces la ele”, și-a motivat decizia avocatul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, Ion Crețu.

Recent, Procuratura Generală anunța prin intermediul unui comunicat de presă că șeful instituției, Alexandr Stoianoglo a dispus anularea a 6 ordonanțe, emise anterior de PCCOCS, prin care două imobile din centrul Capitalei au fost recunoscute ca corpuri delicte și sechestrate în beneficiul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon. Despre imobilele cu pricina s-a cunoscut în presă acum o lună când un businessman l-a acuzat pe Platon de atac raider. 

DOC // Cum vrea Platon să obțină două imobile în centrul Capitalei cu ordonanțele anulate de Stoianoglo

Nu mai târziu decât săptămâna trecută, procurorul general a solicitat Curții Supreme de Justiție să anuleze două decizii de judecată prin care Veaceslav Platon a obținut cele două imobile.

DOC // Stoianoglo cere CSJ-ului să anuleze două decizii de judecată prin care clădirile „Centrul de modă” și ASITO au ajuns la Platon