Încă un lucrător din sistemul medical a fost răpus de noul coronavirus. Este vorba despre un medic din Bălți. Potrivit Sindicatului Lucrătorilor Medicali „Susținere”, medicul activa la Centrul Medicilor de Familei mun Bălți.

„Comunitatea medicală din Bălți este îndoliată. Un medic de o rară cumsecădenie a pierdut lupta pentru viata. Este vorba despre Serghei Dascăl, medic în cadrul staționarului de zi CS 1, Centrul Medicilor de Familei mun Bălți”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Sindicatului. 

Colegi și apropiați au venit cu mesaje de condoleanțe pentru cei apropiați medicului Serghei Dascăl.

„O zi cu doliu in IMSP, Centrul Medicilor de Familie mun.Bâlți. Astazi s-a stins lumina zilei pentru un bun coleg, medic staționar de zi CS 1 Dascal Serghei. A fost un Om cu literă mare. Un bun profesionist, optimist și familist de o cumsecădenie rară. Virusul nemilos nu are margini, îi răpește pe cei mai buni! Ne-a rămas un gol imens pentru toți care te au cunoscut! Suntem în nedumerire. Condoleanțe familiei îndurerate, colegei noastre Dascăl Valeria medic imunolog, șefa cabinetului organizator metodic. Drum lin spre îngeri. Dumnezeu să te odihnească în împărăția sa. Veșnica pomenire”, scrie Ludmila Novac. 

„De multe ori a zădărnicit planurile morții, smulgând din ghearele ei sufletele pacienților.Zile și nopți a alinat durerea celor suferinzi. A DAT VIAȚĂ, SĂNĂTATE ȘI SPERANȚĂ PACIENȚILOR. ASTĂZI,2o.o4.2o21- SPERANȚA LUI LA VIAȚĂ A FOST CURMATĂ DE NEMILOSUL VIRUS. Cu durere deplângem trecerea în eternitate a fostului medic de familie si fost medic al fostului spital de circumscripție GAȘPAR, SERGHEI FILIP DASCAL, Drum lin spre cer - SERGHEI FILIPOVICI”, scrie Prisacari Mihail pe o rețea de socializare. 
Decesul urmează să fie anunțat oficial de MSMPS.
 
Până la ziua de azi 113 lucrători medicali au decedat din cauza infecției cu COVID-19.