Astăzi are loc o nouă ședință de judecată unde urmează să fie examinată situația celor două clădiri pe care vrea să și le atribuie controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Este vorba despre „Casa Modei” și fosta clădire ASITO.

Magistratul Constantin Damaschin va examina contestația depusă de Platon, prin care cere anularea ordonanței Procurorului General - ordonanță ce îl împiedica pe controversatul om de afaceri să intre imediat în posesia celor două imobile. 

Agenții economici care închiriază spații în cele două clădiri la fel așteaptă decizia judecătorilor pentru că astfel vor ști cui să achite plățile lunare pentru chirie. Or, Platon le-a trimis somații prin care îi obliga pe aceștia să achite plata pentru arendă în contul său sau al companiilor sale.

Săptămâna trecută, prima ședință programată a fost amânată din cauză că avocatul lui Platon a invocat autoizolarea în urma contactului cu o persoană infectată cu Covid. Astăzi la ora 14.00, la oficiul Judecătoriei Ciocana, este programată o nouă ședință.

Reprezentanții actualului proprietar al celor două imobile se declară încrezători că dacă nu vor reuși să-și câștige dreptatea în instanțele din R. Moldova atunci CEDO le va da dreptate.

Recent, Procuratura Generală anunța prin intermediul unui comunicat de presă că șeful instituției, Alexandr Stoianoglo a dispus anularea a 6 ordonanțe, emise anterior de PCCOCS, prin care două imobile din centrul Capitalei au fost recunoscute ca corpuri delicte și sechestrate în beneficiul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon. Despre imobilele cu pricina s-a cunoscut în presă acum o lună când un businessman l-a acuzat pe Platon de atac raider. 

DOC // Cum vrea Platon să obțină două imobile în centrul Capitalei cu ordonanțele anulate de Stoianoglo

Nu mai târziu decât săptămâna trecută, procurorul general a solicitat Curții Supreme de Justiție să anuleze două decizii de judecată prin care Veaceslav Platon a obținut cele două imobile.

DOC // Stoianoglo cere CSJ-ului să anuleze două decizii de judecată prin care clădirile „Centrul de modă” și ASITO au ajuns la Platon