UPDATE // 14:46 // Potrivit unui comunicat al IGSU, aeronava a căzut după ce a decolat la o înălțime de 200 -300 metri.

„La fața locului au fost îndreptate două echipe de pompieri. Ajunși aceștia au stabilit că în urma prăbușirii aeronavei, persoanele au ieșit de sinestătător, nefiind nevoie de acțiuni de deblocare sau descarcerare. Totodată în urma impactului obiectului de zbor cu solul nu s-a produs explozie sau incendiu. Pentru asigurarea securității antiincendiare, pompierii și-au desfășurat activitatea”, se arată în comunicat.

UPDATE // 14:35 // Svetlana Scripnic, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, a declarat pentru Deschide.MD că la bordul avionului se aflau două persoane, un pilot și un pasager.

„Informația despre accidentul aviatic a parvenit în jurul orei 13:20. Avionul de mici dimensiuni s-a prăbușit în parcul Nistrean din Vadul lui Vodă. La bord era pilotul și un pasager, care s-au ales cu diverse traumatisme  și au fost preluați de ambulanță. Urmează să fie stabilite toate circumstanțele în care s-a produs accidentul”, a preizat Scripnic.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un avion Aerostar Festival R40 s-a prăbușit la Vadul lui Vodă. Informația confirmată pentru Deschide.MD de șeful IGSU, Mihai Harabagiu.

Totul s-a întâmplat aproximativ o oră în urmă. La fața locului au intervenit două mașini de pompieri și o ambulanță. Potrivit poliției, două persoane au fost ușor rănite. 

Cu alte detalii vom reveni.