Președintele R.Moldova Maia Sandu a mulțumit organizațiilor care au făcut posibilă donația de 48 000 de doze de vaccin anti-COVID-19 prin intermediul platformei COVAX.

„Suntem foarte recunoscători pentru aceste donații - ele ne permit să continuăm procesul de vaccinare și să trecem la următoarele etape - oameni în vârstă, profesori, persoane din grupul de risc. Le mulțumim organizațiilor care au făcut posibile aceste donații - GAVI, CEPI, OMS, UNICEF, și țărilor care au contribuit financiar - SUA, Germania, Marea Britanie, Japonia, Canada, tuturor țărilor europene. Contăm pe COVAX și mai departe, inclusiv în ce privește sprijinul pentru a cumpăra vaccinul cât mai repede direct de la producători la un preț mai mic”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. 
Președintele a venit și cu un apel către cetățeni să continue să respecte măsurile de prevenire a răspândirii infecției și să se vaccineze. 
„Dragi cetățeni, vă rog să continuăm să fim precauți - să purtăm mască și să evităm întâlnirile în grupuri mari. Și să ne vaccinăm, pentru că vaccinul protejează viața noastră și ne poate ajuta să revenim la normalitate”, a menționat Sandu. 
Amintim că, tot ieri, în R.Moldova au ajuns 132 000 doze de AstraZeneca oferite de România.