R. Moldova a demarat discuții cu compania Moderna în vederea achiziționării a 1,5 milioane de doze de vaccin. Anunțul a fost făcut de către premierul interimar, Aureliu Ciocoi, după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență

„Au fost demarate discuțiile cu producătorul Moderna pentru posibilitatea achiziționării a 1,5 milioane de doze de vaccin Moderna. Tot din categoria discuții, s-a solicitat de la Fondul de Investiții Directe din Federația Rusă, acest fond are dreptul de proprietate asupra vaccinului Sputnik-V, care ar fi condițiile lor pentru eventuala achiziție a 700 mii doze de vaccin Sputnik-V. Deci, se discută, nu se negociază. Noi vrem să vedem care sunt condițiile atât producătorului Moderna, cât și cele propuse de Fondul de Investiții Directe din Federația Rusă, privind achiziționarea dozelor de vaccin Sputnik-V”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Totodată, Ciocoi a specificat că se poartă discuții și cu Fondul de Investiții Directe din Federația Rusă, pentru o eventuală achiziție de 700 mii de doze de vaccin Sputnik-V.

Amintim că astăzi comitetul național de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 a aprobat cantitatea de 2.074.742 doze de vaccin care urmează să fie achiziționate prin intermediul mecanismului de cost-sharing al platformei COVAX, anunță Ministerul Sănătății.

R. Moldova va procura peste 2 mln. doze de vaccin prin intermediul COVAX. Câte doze de CoronaVac și Sputnik V vor fi cumpărate