România donează R.Moldova alte 132.000 de doze vaccin împotriva COVID 19, din numărul de doze achiziționate de Ministerul român al Sănătății și livrate de către Compania AstraZeneca. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Guvernul României.

Actul normativ prevede acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Agenția Națională pentru Sănătate Publică din Republica Moldova în vederea gestionării epidemiei împotriva COVID-19 ca urmare a activării Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii.

Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza prin Departamentul pentru Situații de Urgență-Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, structuri în cadrul Ministerului Afacerilor Interne al României.

Amintim că, România a transmis R.Moldova 21 600 de doze de vaccinuri anti-COVID în data de 27 februarie curent, astfel fiind posibilă începerea campaniei de vaccinare. 

Detalii: Primul lot de vaccin anti-COVID-19 a ajuns în R.Moldova. Maia Sandu: Suntem foarte recunoscători României pentru vaccin

Pe 27 martie, România a mai transmis 50 400 doze de vaccin către R.Moldova.

Detalii: Premierul României: Vom trimite în acest weekend încă 50 400 doze de vaccin anti-COVID către R.Moldova