O expoziție fotografică antiromânească, ce urma să fie amenjată în centrul capitalei, a fost stopată de consilierul municipal al Partidului Unității Naționale, Corneliu Pântea. Potrivit site-ului Primăriei Capitalei este vorba despre o expoziție de fotografii numită „155 ani de la revoluția de la Iași”, iar organizator este Asociația „Urmașii lui Ștefan”, cunoscută pentru acțiuni anti-Unire și anti-România și pentru faptul că sunt susținători aprigi ai șocialiștilor și ai fostului președinte Igor Dodon.

„Luni, 12.04.2021, membrii organizației de tineret „Urmașii lui Ștefan” au pus la cale un nou eveniment cu caracter antiromânesc, care inițiau să-l organizeze în centrul Chișinăului. Am intervenit pe lângă autoritățile publice locale din Chișinău și acest eveniment rușinos nu a avut loc”, scrie Corneliu Pântea pe pagina sa de Facebook. 

 

Conform site-ului Primăriei expoziția respectivă urma să fie amenajată pe tot parcursul lunii aprilie. Solicitat de DESCHIDE.MD pentru precizări, Corneliu Pântea ne-a comunicat că a primit asigurări de la pretorul sectorului Buciucani, Vadim Brînzaniuc, că expoziția nu va fi amenajată nici în restul zilelor rămase din luna aprilie, iar oamenii legii vor asigura acest lucru. (n.r. Grădina Publică intră în componența sectorului Buiucani).

 
 În contextul celor expuse, consilierul punicipal PUN a ținut să aducă aminte și de expoziția antiromânească amenajată de Mișcarea de tineret „Urmașii lui Ștefan” în scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare” pe 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, moment în care autoritățile de la Chișinău se aflau la București pentru a obține finanțări pentru proiectele ce urmează a fi implementate în sectoarele Buiucani și Botanica ale capitalei.
„Vă amintesc că acești “tineri nechibzuiți”, “urmași a lui Ștefan” a mai organizat o expoziție în centrul capitalei pe 27.03.2021, în ziua când se făceau 103 ani de la Unirea Basarabiei cu România, unde au prezentat cronologia evenimentelor ce au dus la ocupația Basarabiei de câtre România în 1918. Exact în acea zi, pe 27.03.2021, la Chișinău ajungeau 50.000 doze de vaccin anti-covid din rezervele României, sub formă de donație. Exact în zilele următoare, autoritățile publice locale de la Chișinău erau la București unde obțineau finanțare pentru proiectele care urmează a fi implementate în sectoarele Buiucani și Botanica ale capitalei, iarăși sub formă de donație. Cunosc că, liderul acestor “urmași a lui Ștefan” este sau a fost afiliat PSRM-ului”, adaugă Corneliu Pântea. 
În acest sens, consilierul a făcut un apel pentru a opri asemenea evenimente cu caracter provocator și să fim recunpscători României pentru tot ce face pentru cetățenii R.Moldova. 
„Stimați prieteni! Atât timp cât Chișinăul dar și RM se construiesc din bani românești, atât timp cât România ne salvează viețile prin implicarea medicilor săi dar și prin donații de vaccin anti-covid, haideți să ne abținem de la astfel de evenimente rușinoase cu caracter provocator. Haide-ți, cel puțin, să fim recunoscători României pentru tot ce face ea pentru noi!”, a conchis consilierul PUN.