Polițiștii de frontieră din Botoșani, România, au descoperit și confiscat, duminică seară, 11 aprilie, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de graniță Românești, 2.000 de pachete cu ţigarete de contrabandă în valoare de peste 19.750 de lei, informează Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) din Botoşani, printr-un comunicat de presă, citat de stiri.botosani.ro.

Potrivit sursei citate, în jurul orelor 22:15, au fost observate, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, în apropierea malului râului Prut, pe direcţia localităţii Santa Mare, patru persoane care încărcau colete voluminoase într-un autoturism.

„La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de configuraţia terenului, persoanele au abandonat coletele și autoturismul, trei dintre acestea reuşind să treacă în R. Moldova cu ajutorul unei bărci, iar o persoană a fugit în pădurea din apropiere. Deoarece cei în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare fiind trase două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale”, se arată în comunicat.

STPF Botoșani precizează că, la inventarierea bunurilor, a reieşit cantitatea de 40.000 de țigarete, în valoare de 19.796 de lei, care a fost ridicată de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au indisponibilizat la sediul instituţiei şi autoturismul, cu o valoare estimată la aproximativ 7500 de lei.

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi intrarea sau iesirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, menționează reprezentanții STPF Botoșani.