Ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Râșcani, în cadrul măsurilor desfășurate privind combaterea criminalității pe sectorul deservit, au observat un tânăr care manifesta un comportament suspect. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 18 ani, originar din r-nul Cantemir.

În cadrul procesului de documentare, polițiștii au depistat asupra acestuia  28 pachețele de tip „zip-lock” camuflate în gips, în care se afla conținut vegetal uscat de culoare verde, cu miros specific. Suspectul a fost escortat la inspectoratul de poliție, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Toate pachețelele depistate asupra lui au fost ridicate, iar în cadrul acțiunilor procesual penale acesta a comunicat că urma să comercializeze drogurile.

În cazul în care i-ar fi reușit comercializarea drogurilor, ar fi obținut un profit estimat la suma de 7 000 de lei. Probele delicte depistate, au fost ridicate și sigilate conform procedurii și îndreptate în adresa CTC EJ al IGP, pentru efectuarea expertizelor.

Actualmente acesta este cercetat penal în stare de libertate  pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”, iar conform legislaţiei penale în vigoare el riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani.