Blocuri murdare, fără lumină şi cu ascensoare vechi care nu oferă o siguranţă locatarilor. Aşa arată unele clădiri vechi din capitală care de ani buni nu au fost reparate. Locatarii se plâng că în scară se face doar curăţenie, iar pentru a trăii în siguranţă sunt nevoiţi să facă singuri reparaţie. Potrivit autorităţilor municipale, în scurt timp, în blocurile vechi care au nevoie de o reabilitare urgentă vor începe lucrările de renovare, relatează TRM.

Maria Fulga locuieşte într-un bloc de la Porţile Oraşului de mai bine de 30 de ani. Femeia spune că pe lângă murdărie o altă problemă ar fi ascensoarele uzate care uneori se blochează.

„Facem curat singurii. Ei spală cu cârpe murdare, iar noi suntem nevoiţi să spălăm din urmă. Noi nu folosim ascensorul pentru că locuim la etajul 2, dar cei care îl folosec sunt foarte nemulţumiţi”, povesteşte femeia.

Şi alţi locatari se plâng că, deşi plătesc cu regularitate o taxa lunară pentru curăţenie, nicidecum nu pot scăpa de murdăria din scară.

„Nu se implică cei care gestionează acest bloc, dar periodic noi singuri facem curăţenie ca să menţinem cât de cât ordenea”;

„Ascensoarele când lucrează, când nu lucrează. Degrabă de la etajul 13 va trebui să cobor pe scării. Dar mai sunăm, ei vin şi fac”;

„Locatari fărâmă, avem oamenii neconştienţi, mai ales tineri. Problema este că în casă trăiesc foarte mulţi la gazdă, vin persoane needucate care deteriorează. Asta este conştinţa oamenilor, stimă, respect şi degradare morală”.

Potrivit pretorului sectorului Botanica al capitale, Diana Guba, direcţia generală locativ-comunală şi amenajare urmează să elaboreze un proiect de renovare a blocurilor vechi, iar în scurt timp vor începe lucrările de reparaţie.

„Este un orar de a face curăţenie în blocurile acestea, este lista de renovare sau reabilitare a blocurilor. Începem cu blocurile de la str. Dacia 50 reparaţia, pentru că am înţeles că subsolul este într-o stare dezastruoasă. Este o listă, încetişor conform bugetului le reparăm”, spune pretorul sectorului Botanica, Diana Guba.

Pentru termoizolarea şi renovarea faţadei clădirilor de la Porţile Oraşului, din bugetul municipal au fost alocaţi aproximativ 3 milioane de lei.