Secretariatul Parlamentului vine cu precizări în legătură cu apariția în spațiul public a informațiilor privind inițierea procedurii de vaccinare împotriva COVID-19 a deputaților și angajaților Legislativului. Potrivit reprezentanților instituției, a fost inițiat doar „exercițiul de estimare a numărului de persoane dispuse pentru a li se administra vaccinul anti-COVID-19”.

Aceasta este o etapă preparatorie necesară și recomandată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale întru estimarea numărului necesar de doze, modalitatea și graficul de vaccinare. Procedura propriu-zisă va avea loc în conformitate cu planul de vaccinare stabilit de ministerul de profil”, se menționează în comunicat.

Potrivit Secretariatului, corpul de deputați și angajații Parlamentului au fost informați despre acest exercițiu și rugați să-și exprime disponibilitatea de a fi sau nu vaccinați.

Precizăm că de la începutul pandemiei și până în prezent, 145 de persoane, inclusiv deputați și angajați ai Secretariatului Parlamentului, au fost infectați cu noul tip de coronavirus”, susțin reprezentanții instituției.

Detalii: DOC // Secretariatul Parlamentului pregătește lista deputaților pentru a fi vaccinați împotriva COVID-19