Premierul interimar Aureliu Ciocoi a anunțat, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, că a fost aprobată o listă de decizii în susținerea cetățenilor pe plan social și a mediului de afaceri. Totodată, acesta a adus scuze cetățenilor pentru unele decizii aprobate în prima ședință a CSE.

În acest sens, Ciocoi a anunțat că s-a anulat interzicerea plimbărilor în parcuri, zone de agrement, păduri, alei ș.a. acest punct fiind susbtituit cu redacția: „Se interzice aflarea în spații publice în grupuri mai mari de 3 persoane cu excpeția membrilor unei familii”.

Totodată, s-a permis reluarea antrenamentelor de pregătire pentru turnee internaționale, a competițiilor sportive desfășurate în aer liber fără spectatori 

A fost abrogat un compartiment din anexa nr. 1 care se referea la domeniul de competență a Inspectoratului general al Poliției de Frontieră, care aducea o neînțelegere referitoare la intrarea cetățenilor R.Moldova în țară, care prevedea prezentarea obligatorie a testului negativ la Covid-19. Astfel, rămâne în vigoare hotărârea nr.51 anterioară a CNESP, care prevede că cetățenii R.Moldova și a altor state, care nu au un test negativ la intrarea în țară, trebuie să completeze o fișă epidemiologică și se obligă să stea 14 zile în carantină, iar dacă în a ziua a zecea prezintă un test negativ la COVID-19 pot întrerupe perioada de carantină.  

Ciocoi a anunțat că studenților și elevilor absolvenți li s-a permis desfășurarea stagiilor de practică.

CSE a mai decis că MSMPS și CNAM va extinde lista medicamentelor compensate pentru tratatemntul pacienților cu forme ușoare și moderate de COVID-19, care se tratează la domiciliu, în conformitate cu prevederile Protocolului Clinic Național. Compensarea acestor medicamente, de la 70% se ridică la 100% pentru toate categoriile de persoane asigurate și cele enasigurate. MSMPS va elabora un mecanism de livrare la domiciliu al medicamentelor. 

S-a decis extinderea perioadei de implementare a programului de subvenționare a dobânzilor pe perioada ianuarie-mai 2021. Totodată, a fost extinsă perioada de implementare a programului de rambursare a taxei pe valoare adăugată pentru ianuarie-mai 2021. Tot până la 31 mai plățile efectuate de angajatori pentru procurarea vaccinului și serviciului de vaccinare anti-COVID-19 să li se permită deducerea în scopuri fiscale și scutirea de impozitul pe venit în contribuția de asigurări sociale de stat obligatorii și de primele de asigurări obligatorii de asistență medicală.