Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a fost informat, prin intermediul canalelor diplomatice, că Federația Rusă este disponibilă să ofere Republicii Moldova, în timpul apropiat, un lot de vaccin împotriva COVID-19 ( Sputnik-V).

Potrivit Cristinei Stratulat, consilier în comunicare la Ministerul Sănătații, Muncii și Protecției Sociale, pentru facilitarea importului lotului de donație, MSMPS este în comunicare sistematică cu Fondul Rus de Investiții.

Totodată, amintim că, într-un interviu pentru Europa Liberă, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a spus că nu știe dacă e posibil la ora actuală să fie asigurată cantitatea de vaccinuri necesară, chiar și prin procurarea contra cost, pentru că se cunosc dificultățile prin care trece capacitatea de producție a Federației Ruse a vaccinului Sputnik-V.

Detalii: Ciocoi, despre donația Sputnik-V din partea rușilor anunțată de Dodon: Nu am văzut nimic oficial la acest capitol

Reacțiile vin ca urmare la declarațiile ex-președintelui Igor Dodon că Federația Rusă va dona Republicii Moldova 180 de mii de doze de vaccin în această săptămână. Tot atunci, Igor Dodon a declarat că Republica Moldova este gata să procure de la până la un milion de doze de Sputnik-V din Federația Rusă.