(UPDATE) Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a venit cu o reacție la reținerea membrului formațiunii sale, la Sângerei. Într-o postare pe rețele sociale acesta scrie că Tudor Balan a fost „reținut abuziv pentru o acțiune politică care a avut drept scop sensibilizarea societății asupra sistemului putred și corupt utilizat în interesul propriu de către funcționarii publici”.

Condamnăm acțiunile abuzive ale procurorilor din Sîngerei, în special a procurorului Zaharia, care acționează la comanda politică și cerem eliberarea imediată a deținutului politic, dl Tudor Balan”, a scris el.

Știrea inițială!

Cazul vicepreședintelui raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, care în seara zilei de ieri a fost stropit cu verde de briliant de către membrii unui partid politic va fi cercetat sub aspect penal. Procuratura raionului Sângerei a inițiat astăzi două cauze penale pentru ”huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Acum câteva clipe, procurorii l-au reținut pe președintele organizației teritoriale al formațiunii politice PACE, Tudor Balan, care ar fi stropit victima cu soluție, acesta urmând a fi audiat pe marginea cazului.

Victima se află internată la spitalul raional, având arsuri de gradul I și II la ambii ochi.

Acțiunile de urmărire penală sunt în derulare, iar Procuratura va reveni cu detalii pe parcurs.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Amintim că membrii Partidului PACE, condus de Gheorghe Cavcaliuc, l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru. Acțiunea a fost săvârșită în semn de protest, deoarece funcționarul s-ar fi vaccinat împotriva Covid-19 fără rând. Imagini din momentul incidentului au fost plasate pe pagina de Facebook a partidului lui Cavcaliuc.

Detalii: „Justiție a la Cavcaliuc”. Oamenii fostului șef-adjunct IGP l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei

Citiți și: Platforma DA cere dosar penal pentru „acțiunile teroriste” ale oamenilor lui Cavcaliuc la adresa vicepreședintelui raionului Sângerei