Platforma DA cere Procuraturii Generale să investigheze sub aspectul Codului Penal „acțiunile teroriste ale membrilor partidului PACE”, orientate împotriva vicepreședinților raioanelor Sângerei și Basarabeasca, Tudor Tutunaru și Petru Scutari. Potrivit unui comunicat al formațiunii, acțiunile vădit intenționate și asumate de atacatori, cât și de liderul acestui partid, Gheorghe Cavcaliuc, fac parte dintr-un concept și acțiuni promovate pe rețelele de socializare, ce vizează funcționari publici și persoane cu demnitate publică din toate localitățile Republicii Moldova.

În același timp, cerem Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să precizeze dacă conducătorii comisiilor raionale pentru situații de urgență, care au în responsabilitatea lor gestionarea crizei pandemice, sunt în drept să se vaccineze de rând cu persoanele din linia întâi a luptei cu COVID 19”, se menționează în comunicat.

Astfel, Platforma DA condamnă cu vehemență „acțiunile teroriste ale partidului PACE” la adresa funcționarilor publici, exponenți ai Platformei DA și le califică total ilegale și iresponsabile.

Asemenea acțiuni nu au nimic comun cu statul de drept și lupta cu corupția. Apreciem total lipsit de onoare ca un lider politic, servant docil al celui mai criminal regim din istoria Republicii Moldova, autor al celor mai grosolane falsuri procedurale, pe durata activității sale în cadrul poliției moldovenești, să se erijeze în apărător al democrației și moralității. Chemăm societatea moldovenească să analizeze cu calm situația și să nu se lase manipulată de fostele slugi ale regimului Plahotniuc”, precizează Platforma DA.

Amintim că membrii Partidului PACE, condus de Gheorghe Cavcaliuc, l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru. Acțiunea a fost săvârșită în semn de protest, deoarece funcționarul s-ar fi vaccinat împotriva Covid-19 fără rând. Imagini din momentul incidentului au fost plasate pe pagina de Facebook a partidului lui Cavcaliuc.

Detalii: „Justiție a la Cavcaliuc”. Oamenii fostului șef-adjunct IGP l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei