Gheorghe Nazaruc, alias Jora, persoană din anturajul hoțului în lege Grigore Caramalac, alias Bulgaru, a fost achitat de judecători. Sentința a fost pronunțată în data de 30 martie curent, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Potrivit magistraților, faptele imputate lui Nazaruc, „nu întrunesc elementele componenței de infracțiune”.

„Se achită NAZARUC Gheorghe de învinuirea în comiterea infracțiunii prevăzute de art.42 alin.(2)și (3), 189 alin.(6) Cod penal al Republicii Moldova, pe motiv că faptele imputate acestuia nu întrunesc elementele componenței de infracțiune”, se arată în documentul cu sentința. 

Totodată, judecătorii l-au eliberat din arest la domiciliu pe Nazaruc. 

„Se revocă măsura preventivă „arestarea la domiciliu”, dispusă în privința lui NAZARUC Gheorghe prin Încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani) din 03 martie 2021. Dispoziția privind revocarea măsurii preventive „arestarea la domiciliu” este executorie din momentul pronunțării dispozitivului sentinței. NAZARUC Gheorghe se pune imediat în libertate”, se arată în sentință. 

Conform magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, sentința motivată va fi pronunțată în ședință publică la data de 28 aprilie 2021, ora 13:00.

Amintim că, Gheorghe Nazaruc, alias Jora, în data de 14 noiembrie 2020, a reușit să intre în R.Moldova. Acesta fusese eliberat dintr-o închisoare din Rusia și trimis în Republica Moldova pentru a crea grupuri de sportivi pentru protestele care ar fi trebuit să aibă loc pe 16 noiembrie, după alegerile prezidențiale. Tot în noiembrie acesta a reușit să plece din R.Moldova. 

Detalii: Mâna dreaptă a lui Caramalac a aterizat la Chișinău înainte de turul II al alegerilor prezidențiale. Cine este Nazaruc Gheorghe și ce misiune are

În data de 30 noiembrie 2020, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) l-a reținut pe Nazaruc în orașul Odesa și a fost extrădat în R.Moldova. 

Detalii: FLASH // Mâna dreaptă a lui Caramalac, Gheorghe Nazaruc alias „Jora”, a revenit din nou în R.Moldova

Pe 31 decembrie 2020, PCCOCS anunța că a terminat urmărirea penală în privința lui Nazaruc, anunțat atunci în căutare pentru șantaj și extrădat Chișinăului de autoritățile ucrainene. „Jora” era învinuit de organizarea și comiterea infracțiunii de șantaj comis în proporții deosebit de mari. Potrivit legii penale, asemenea infracțiuni sunt pedepsite cu închisoare de la 13 la 15 ani. 

Detalii: Dosarul în privința lui Gheorghe Nazaruc alias „Jora”, mâna dreaptă a lui Caramalac, expediat în judecată

Vezi și: FOTO // Cine este interlopul moldovean reținut în Ucraina

Vezi și: DOC // MAI prins cu minciuna. Știa despre tripla identitate a lui Nazaruc alias „Jora”