Judecătorul ucrainean, Nicolai Ceaus, care se ascunde de la autoritățile de la Kiev, a fost răpit de trei persoane din curtea unui bloc de locuit amplasat în sec.Centru al capitalei.

Poliția a fost sesizată în jurul orei 13.15, despre acest fapt. La moment ofițerii de investigație și urmărire penală întreprind toate măsurile în stabilirea tuturor circumstanțelor. Pe caz e inițiat un proces penal.

Totodată, avocatul lui Ceaus, Iulian Balan, a confirmat faptul că clientul său a fost răpit.

Azi 3 aprilie 2021, din centrul Chișinăului a fost răpit clientul meu, judecătorul ucrainean, Ceaus Nicolae, a cărui cerere de azil politic se examinează de către instanțele judecătorești a RM. A fost răpit de un grup înarmat de persoane și dus într-o direcție necunoscută. În situația dată apar dubii rezonabile cu privire la capacitatea statului de a ne proteja. Toți care cunosc careva informații la subiectul dat vă rog să o comunicați poliției”, a scris avocatul.

Amintim că judecătorul Ceaus este acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită. În anul 2017, Kievul l-a anunțat în căutare, acesta aflându-se inițial în Crimeea, iar apoi în R.Moldova.

Pe parcursul ultimelor ani, magistratul încerca să obțină azil politic în R.Moldova, însă recent, Curtea Supremă de Justiție i-a respins sesizarea.