După ce a delapidat bunuri în valoare de 11 milioane de lei, un locuitor din raionul Drochia a fost condamnat pentru trei capete de acuzare, prin sentinţa judecătoriei raionale, potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale.

Potrivit probelor acumulate de Procuratura raionului Drochia, în martie 2010 şi noiembrie 2011, inculpatul, a însuşit ilegal de la doi locuitori ai raionului Nisporeni, prin abuz de încredere, produse alimentare şi bani în valoare de aproximativ 250 mii lei.

Într-un alt episod, în perioada lunii mai 2013, escrocul, prezentându-se drept reprezentantul unei întreprinderi agricole, a obţinut prin înşelăciune produse de uz fitosanitar în valoare de peste 5 milioane de lei. În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că, inculpatul, pentru a muşamaliza acţiunile sale infracţionale nu a reflectat în evidenţa contabilă livrările produselor de uz fitosanitar.

În continuare, sub pretextul primirii materialelor de construcţie, inculpatul a însuşit ilegal bunuri în valoare de aproximativ 200 mii de lei, de la alţi doi agenţi economici.

Escrocul a mai fost învinuit şi de faptul că, prezentând date eronate precum că este reprezentant al unui agent economic, a însuşit de la o întreprindere seminţe de floarea soarelui în valoare de aproximativ 273 mii lei.

Ultima schemă infracţională a inculpatului a constat în faptul că, acesta se angaja să livreze seminţe de soia unei întreprinderi agricole, ulterior întreprinderea i-a transferat banii pentru bunuri, însă inculpatul a livrat doar o parte din seminţele de soia, astfel cauzând părţii vătămate un prejudiciu material în sumă de peste 5,5 milioane lei.

Prin sentinţa instanţei de judecată, inculpatul, în vârstă de 38 de ani, a fost condamnat la 13 ani de detenţie în penitenciar de tip închis, cu amendă în sumă de 7 mii lei. Prin aceeaşi sentinţă s-a dispus încasarea de la inculpat a prejudiciilor materiale cauzate în folosul părţilor vătămate. 

Sentinţa este cu drept de atac.