Consilierul prezidențial pentru domeniul sănătății, Ala Nemerenco, anunță că în unele centre de vaccinare din Edineț, Ungheni, dar și Chișinău ar fi început vaccinarea împotriva coronavirusului „pe pile” și chiar „pe bani”. Astfel, unii medici au rămas nevaccinați.

„Ieri și astăzi au apărut în spațiul public mai multe informații despre vaccinarea în etapa I „pe pile” sau și mai rău – „pe bani”. Am primit și eu mai multe mesaje de la medicii care erau incluși în lista pentru vaccinare, dar nu le-a ajuns vaccin din motiv că au fost vaccinate cu totul alte persoane. Planează suspiciuni asupra Centrelor de vaccinare din Edineț, Ungheni, unor instituții medicale din Chișinău. Deci, deocamdată vaccinul ajunge în țară doar prin donații și printr-un efort considerabil. Alții în schimb se căptușesc cu câte 200-300 euro pentru un Pfizer”, a scrie Nemerenco pe pagina sa de Facebook. 

Nemerenco afirmă că organele statului ar trebui să se sesizeze pe acest subiect.

„Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să verifice listele vaccinaților, să identifice persoanele în cauză și să le facă numele publice pe toată țara. Atât a celor vaccinați pe așa o cale, cât și celor care au facilitat procedura. Să-și cunoască țara întreagă “eroii”. Conducătorii instituțiilor medicale cu așa istorii, i-aș demite ca pe timp de război, fără judecată”, a mai notat Nemerenco. 

Aceasta menționează că a primit „zeci de mesaje cu cazuri concrete despre cum în diferite raioane s-au vaccinat consilierii locali cu tot cu socrii și soacrele lor, primari, diferiți șefi - de restaurante, de bănci sau magazine ... Iar medicii stau și-și așteaptă rândul. Ca și mulți alții”.

Amintim că până la momentul de față, în R. Moldova, împotriva coronavirusului s-au vaccina circa 33 de mii de persoane.