Fondatorul Holdingului Accent Group, Vladimir Russu, susține că este victima unui atac raider. Potrivit lui, printr-o hotărâre a Judecătoriei municipiului Chișinău, sediul Ciocana, proprietățile sale private au fost transmise în folosința lui Veaceslav Platon sau a companiilor lui, una dintre care figurează în Raportul Kroll.

Astăzi în cadrul unei conferințe de presă un atreprenor a declarat că acum trei zile la oficiul din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 182 , mun.Chișinău (Casa Modei), care aparține cu drept de proprietate companiei „SCM Development Mol” s-a prezentat un grup de persoane mascate de la agenția privată de pază „Bercut” cu solicitarea de a elibera clădirea și a le transmite cheile în beneficiul a două companii sau a lui Veaceslav Platon.

Mai multe persoane în uniformă, care s-au dovedit a fi lucrători ai companiei „Bercut” împreună cu executorul Maxim Romalinschii au venit pe 23 martie și ne-au cerut să eliberăm dreptul de proprietate și folosință a celor două clădiri. A fost o schemă pusă la cale în așa fel încât proprietarul să nu afle. Trecerea în folosință încă nu a fost efectuată, dar până astăzi nici adminitratorul nici alte persoane ale companiei „SCM Development Mol” nu au acces în această clădire. Noi am dorit să luăm înregistrările video de la sediul clădirii dar ne-a fost refuzat acest lucru”, a declarat Vladimir Rusu, antreprenorul care deține cele două clădiri.

Acesta s-a arătat suprins pentru că nu știa că magistrații de la judecătoria Ciocana au aplicat sechestru încă luna în decembrie 2020 pe acest imobil dar și pe fosta clădire ASITO de pe bd. Mitropolit Bănulescu Bodoni, 57/1. În același document este dispus transmiterea bunurilor spre păstrare și folosință către  SRL „Interprimcolect” și „Pavrapid”– companii identificate în raportul Kroll ca parte a grupului Șor, sau către persoana fizică Veaceslav Platon.

„Aceste clădiri au fost cumpărate cu 6 milioane de euro. Acestea erau într-o stare deplorabilă în momentul achiziției, noi le-am renovat și ele au început să aducă un venit mai mare decât atunci când le-am cumpărat”, a susține Rusu.

Deciziile judecătorești arată că sechestrele și trecerea în folosință au fost aplicate la solicitarea lui Platon în cadrul unei cauze penale, care se află în gestiunea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

 „La început a fost o simplă coincidență, juristul nostru a intrat pe site-ul cadastrului pentru a perfecta anumite acte, acolo el a descoperit că bunurile noastre sunt sub sechestru [...] De atunci și până astăzi instanța și organul de anchetă refuză să ne ofere acces la materialele cauzei penale, deși erau obligați să facă acest lucru imediat și necondiționat, a adăugat Istrati. 

Antreprenorul susține că între timp, SRLInterprimcolect” și SRL „Pavrapid” care aparțin lui Veaceslav Platon, au expediat somații către toate companiile care închiriază oficii în Casa Modei, prin care le obligă să achite taxele pentru chirie în beneficiul său.

Un alt detaliu care ridică semne de întrebare este faptul că încheierea judecătorească a fost pronunțată de judecătorul din Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana - Maria Tertea, reținută acum trei zile în flagrant pentru alte acte de corupție, iar ordonanța este semnată de procurorul delegat în Procuratura pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale, Mihai Nicolai.

Încă un lucru condamnabil este faptul că pe 23 martie, reprezentanții „SCM Development Mol” au sunat la 112, însă nimeni de la poliție nu s-a prezentat la fața locului

„Acțiunea, în fapt, nu este nimic altceva decât un atac raider prin care compania „SCM Development Mol”, este expropriată de două imobile prin acțiunile ilegale ale procurorilor și ale judecătorilor la indicația lui Veaceslav Platon” a adăugat Rusu.  

Adminitratorul cere organelor superioare – Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, Ministerul Afacerilor Interne și Consiliul Superior al Magistraturii să facă uz de pârgiile legale pentru stopa aceasta infracțiunea gravă: „De asemenea, rugăm insituțiile de conducere ale statului R.Moldova: Președinția, Parlamentul, Guvernul și Misiunile Diplomatice și organizațiile internaționale acreditate la Chișinău, să ia atitudine față de acest act de injustiție și să condamne acest „furt în amiaza mare”.