Membrul „grupului Petrenco”, Pavel Grigorciuc, anunță că își suspendă activitatea de membru al partidului „Casa Noastră - Moldova” în perioada în care va ataca în judecată polițiștii care l-au reținut și i-au „aplicat mai multe pălituri” zilele trecute.

Nici un video care mă discreditează și care este distribuit de propaganda păpușarului nu anulează faptul că am fost bătut. În nici un caz cetățenii nu trebuie bătuți și intimidați. Eu voi încerca să-mi dovedesc nevinovăția prin toate mijloacele legale în instanțele de judecată, inclusiv la CEDO, pentru a atrage la răspundere atât executorii, cât și autorii acestei acțiuni de intimidare. În perioada în care se va desfășura procesul eu îmi suspend activitatea politică în partidul „Casa Noastră - Moldova” pentru a nu-mi discredita tovarășii din partid”, a declarat el.

Amintim că luni, 27 februarie, Pavel Grigorciuc a postat pe rețele de socializare un anunț în care susșine că a fost reținut, bătut și amenințat de către ofițerii Inspectoratului de Poliție al sectorului Râșcani.

La rândul său, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Adrian Jovmir, a respins acuzațiile lansate la adresa colaboratorilor de poliție, menționând că ofițerii au acționat în conformitate cu regulamentul colaboratorului de poliție, aflat în serviciu.

Ulterior, în presă a apărut și o secvență video din inspectorat unde Pavel Grigorciuc, aflânduse în stare de ebrietate, demonstrează un comportament agresiv în raport cu polițiștii.