Procurorul general, Eduard Harunjen, anunță că în dosarele „Platon” și „Filat” sunt implicați zeci și chiar sute de persoane. Potrivit lui, când toți cei implicați vor răspunde în fața legii pentru acțiunile sale, mai multe detalii, ascunse de public, vor fi puse la dispoziția cetățenilor.

În cadrul unui interviu pentru Newsmaker, Harunjen a declarat că în cadrul examinării dosarelor s-au aflat mai multe „detalii interesante”.

Cândva o să vorbim despre asta. Există multe sitruaţii pe care, deocamdată, le trecem sub tăcere. Nouă şi judecătorilor, inclusiv, nu ne vine tocmai uşor cu aceste dosare. Apar multe fapte interesante, dar o să vorbim despre asta când vom descâlci întreg ghemul. Prea mult acest sistem a funcţionat şi a adus cuiva foloase, influenţă şi bogăţie. Când spunem "Platon", subînţelegem zeci, sute de oameni care au lucrat pentru el. Când spunem "Filat", la fel, că doar nu de unul singur le-a făcut el pe toate acestea. Noi trebuie să-i trimitem în judecată pe toţi oamenii implicaţi în această activitate ilegală", a spus procurorul general.

Eduard Harunjen a mai menționat că Procuratura va face tot posibilul ca „toţi cei implicaţi în această crimă să fie pedepsiţi, indiferent de apartenenţa politică, de funcţia ocupată sau de merite în faţa poporului şi a societăţii”.

Totodată, procurorul general a declarat că chiar dacă Ilan Shor a fost eliberat de la răspundere penală în cadrul dosarului „Filat” pentru că l-a denunțat pe fostul premier, în alte dosare unde figurează omul de afaceri Procuratura „acționează conform planului stabilit”.