Administrația prezidențială anunță că se află la etapa de analiză cu privire la utilizarea Reședinței de stat de la Condrița. Potrivit secretarului general al Aparatului Președintelui, Andrei Spînu, la moment au parvenit mai multe propuneri, iar o decizie ar urma să fie luată în următoarele luni. Anunțul a fost făcut în cadrul unui tur de presă la Reședința Președintelui.

Echipa prezidențială se află la etapa de analiză a ceea ce putem face cu acest spațiu. Mă refer nu doar la vila, dar și zona întreagă. Imediat ce vom avea o soluție cum putem folosi acest spațiu în interes public, vom reveni cu informații”, a declarat Spînu.

Potrivit lui, printre ideile propuse se regăsesc organizarea unui spațiu pentru victimele violenței domestice sau utilizarea spațiului pentru diverse evenimente culturale.

Totodată, secretarul general a precizat că în cadrul unei analize au fost depistate mai multe cheltuieli ineficiente, printre care 75 mii lei pentru servicii Internet și TV, dar și 50 mii lei pentru îngrijirea havuzului.

La fel, Spînu a spus că Reședința are 21 de angajați care activează pe ture.

El a precizat că șeful statului a vizitat Reședința „doar de câteva ori”, fără să se cazeze.

Spînu a mai menționat că a solicitat informații dacă anumite bunuri aflate în gestiunea statului au dispărut după plecarea lui Igor Dodon din funcția de președinte al R.Moldova. Potrivit lui, dacă astfel de cazuri vor fi depistate, atunci autoritățile vor sesiza organele competente.