În doar 24 de ore, Poliția, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19. Mai mulți angajați ai poliției au desfășurat acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară, la nivel național.

Astfel, au fost verificate la domiciliu 150 de persoane cărora le-a fost instituit regimul de autoizolare.

Totodată, a fost monitorizată activitatea a 415 unități de comerț, 16 piețe comerciale,196 de stații PECO, 117 unități de alimentație publică (restaurante, cafenele, baruri, terase, cantine, etc.)

La fel au fost verificate 92 de zone de agrement în aer liber. 

În 90 de localități s-au desfășurat activități de informare a populației privind riscul infectării cu COVID-19, fiind verificate 115 unități de transport de pasageri și 35 de cluburi de noapte.

În rezultatul controalelor efectuate au fost înaintate total 117 preîntâmpinări oficiale cu privire la riscul infectării cu Covid-19, fiind inițiate 5 proceduri contravenționale pentru agenții economici care prestează servicii de comerț și 56 de procese- verbale cu privire la contravenție în privința persoanelor care nu respectă măsurile antiepidemice.

Pe parcursul nopții, în urma operațiunilor speciale de verificare a două cluburi de noapte din municipiul Chișinău au fost documentate 120 de cazuri de încălcare a măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19. În urma celor constatate, activitatea localurilor a fost sistată, iar toți cei care au încălcat urmează a fi sancționați contravențional.

În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției, în contextul pandemiei, vizează protejarea sănătății cetățenilor.

Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.

Pentru siguranța tuturor, recomandăm tuturor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid 19.