Mai mulți adepți ai Platformei DA ar fi planificat destabilizări pe data de 2 martie, când urmează să fie comemorați eroii Războiului de pe Nistru.

Acest lucru reiese dintr-o înregistrare, publicată de portalul Today.md, care ar fi fost făcută pe 23 februarie, unde mai mulți combatanți s-au adunat pentru în jurul orei 18.00, în restaurantul „Crisandix”, din strada Grigore Vieru 28 din Bubuieci, mun. Chișinău ca să serbeze Ziua Soldatului Sovietic.

Potrivit discuțiilor din înregistrare, reiese că la data de 2 martie, aceștia urmează să provoace violențe în timpul manifestațiilor organizate de autorități, iar începutul acestor violențe va fi marcat de fluierarea oficialilor care vor încerca să țină discursuri. Totodată aceștia intenționează să zădărnicească mișcarea coloanelor oficiale și să-i alunge din coloană pe oficiali. Deși unul dintre vorbitori a încercat să spună că nu e bine ca în ziua în care se comemorează cei morți să se facă destabilizări, pentru că în primul rând au de suferit familiile celor căzuti, acesta a fost întrerupt de camarazii de arme și pahar. 

După mai multe toasturi, combatanții au recunoscut între ei că se confruntă cu probleme penale, unii fură, alții beau alții participă la violențe, dar toți sunt eroi. Mai mult ca atât, aceștia sunt gata să renunțe la orice manifestații dacă statul le va rezlva problemele cu dosarele pe care le au intentate pentru tot felul de infracțiuni.