Președintele R.Moldova, Maia Sandu, îndeamnă cetățenii să respecte mai multe reguli simple pentru a scăpa cât mai repede de pandemie și a reveni la normal. Îndemnul președintelui vine în contextul înregistrării unui număr mare de cazuri de infectări cu COVID-19 zilnic, iar cazurile grave și decesele sunt în creștere.

„În fiecare oră, un moldovean moare din cauza Covid-19. De la începutul pandemiei, am pierdut mai mult de 4 mii de oameni dragi. Personalul medical lucrează peste puteri. Spitalele sunt pline, iar numărul de cazuri grave crește. În fiecare zi, în Moldova avem aproape 2 000 de cazuri de infectare.
Știu că suntem obosiți. Știu că vrem să ne revedem rudele și prietenii. Știu că pare fără sfârșit această pandemie. Însă, din păcate, pericolul încă nu a trecut. Și fiecare viață pierdută aduce o tragedie în familiile noastre. Suntem obligați să facem tot ce ne stă în puteri pentru a opri răspândirea acestui virus. Să luăm lucrurile în serios și să nu lăsăm ca eforturile medicilor, eforturile de protecție și procesul de vaccinare să fie în zadar.
Putem face 4 lucruri simple - ați auzit despre ele de atâtea ori, anume pentru că ne pot salva viața:
- Purtați mască. 
- Spălați și dezinfectați mâinile. 
- Evitați locurile aglomerate. Amânați evenimentele cu mulți oameni. Vom avea timp să le organizăm fără a pune în pericol viața celor din jur. 
- Vaccinați-vă când vine rândul vostru. Vaccinul salvează vieți. 
Putem opri pandemia doar împreună”, spune președintele.
 
În context, amintim că, ieri, Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, anticipa că până la finele lunii martie numărul cazurilor de îmbolnăvire va fi și mai mare, iar presiunea asupra sistemului de sănătate va crește enorm, asta reieșind din datele ultimelor săptămâni.