Directorul Căii Ferate din Moldova, Adrian Onceanu, va fi audiat, săptămâna viitoare, în comisia parlamentară constituită pentru analiza situației economico-financiare de la întreprindere. Ulterior, vor fi stabiliți pașii necesari în soluționarea problemei, au decis membrii comisiei, în ședința de astăzi, 4 martie, la care au participat și reprezentanți ai salariaților CFM, transmite IPN, cu referire la un comunicat de presă al legislativului.

În cadrul discuțiilor, angajații de la întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova” au solicitat autorităților să întreprindă măsurile necesare pentru depășirea crizei financiare cu care instituția se confruntă de mai multe luni. O prioritate enunțată este achitarea, în cel mai scurt timp, a restanțelor salariale de patru luni, care se cifrează la peste 100 mln lei. Reprezentanții salariaților au cerut și compensarea pierderilor cauzate de neachitarea la timp a salariului pentru anii 2015-2021.

Federația Sindicală a Feroviarilor a desfășurat astăzi o acțiune de protest în fața Parlamentului și Președinției, cerând achitarea restanțelor salariale, din noiembrie 2020, dar și demisia conducerii întreprinderii și transferarea cotizațiilor sindicale pe conturile sindicatelor. Printre revendicări este și majorarea salariilor.

Deputatul PAS, Radu Marian, scrie pe pagina sa de Facebook că actualul șef al CFM, Adrian Onceanu, a fost coleg de facultate și cumătru cu Igor Dodon.