Unul dintre membrii „grupului Petrenco”, Pavel Grigorciuc, susține că a fost reținut în această noapte și bătut de către ofițerii Inspectoratului de Poliție al sectorului Râșcani. Acuzațiile sunt respinse de către Poliția Capitalei, care susţine că, dimpotrivă, Grigorciuc a fost găsit bătut, apoi a fost reținut pentru tulburarea liniștii și transportat la sectorul de poliție.

Am fost bătut în comisariatul Rîșcani. M-au rugat să nu ma interesez de soarta lui Platon. C**velor! Îmi era indiferent Platon, dar veți răspunde pentru amenințarea familiei mele, ticăloșilor”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, șeful Serviciului de presă a Direcției de poliție Chișinău, Adrian Jovmir, a respins acuzațiile lui Grigirciuc cu privire la aplicarea forței fizice, menționând că ofițerii au acționat în conformitate cu regulamentul colaboratorului de poliție, aflat în serviciu.

Aseară târziu, în jurul orei 01.00, a fost o chemare 902 pe adresa unde locuia temporar Pavel Grigorciuc, în legătura cu tulburarea liniștii. Când Poliția a venit la fața locului, el era plin de sânge. Ofițerii au constatat că el conflicta cu persoana cu care locuia din motivul că acela i-ar fi spus să plece din apartament. Echipajul 902 i-a solicitat să-i urmeze la sector, însă el a refuzat categoric, nu se subordona cerințelor legale, și respectiv, i-au fost puse cătușele pentru că a fost foarte agresiv”, a declarat el pentru Deschide.MD.

Adrian Jovmir a mai spus că polițistul nu-i în drept să lovească persoana, chiar și în timpul reținerii: „Doar îl imobilizează şi îi pune cătușele forțat”.

Din câte cunoaștem, a fost un conflict în apartament. Grigorciuc a lovit cu picioarele în ușă pentru că ar fi fost dat afară. Proprietara a spus că după ce a intrat în apartament a găsit dulapul stricat și urme de sânge. Sunt martori care confirma tot despre situatia care a avut loc. Mai mult ca atât, el avea un comportament neadecvat, s-a comportat foarte urât și în inspectorat”, a menționat el.

Amintim că la sfârșitul lunii ianuarie Pavel Grigorciuc a mai fost reținut de către reprezentanții forțelor de ordine în timp ce a încercat să treacă de cordonul format din angajaţii INP care se aflau la menţinerea ordinii şi securităţii publice întru restricţionarea accesului public în perimetrul hotelului Radisson Blu Leogrand Hotel acolo unde are loc Conferinţa internaţională cu ocazia aniversării a 25 de ani de la crearea Procuraturii Republicii Moldova.

Atunci, el a manifestat un comportament agresiv a încercat să treacă de cordonul poliţiei, i-a îmbrâncit pe poliţişti şi l-a înjurat pe şeful INP al IGP, colonel de poliţie Liviu Baziuc şi comandantul de batalion al INP a IGP, maior de poliţie Iurie Erezanu, cât şi angajaţii poliției.

Membrii „grupului Petrenco” (Grigore Petrenco, Mihai Amerberg, Pavel Grigorciuc, Alexandr Roșco, Andrei Druzi, Oleg Buznea și Vladimir Jurat) au fost reținuți în urma protestelor desfăşurate în fața Procuraturii Generale din 6 septembrie 2015. Mai multe luni ei s-au aflat în arest la Penitenciarul nr.13. La sfârșitul lunii februarie 2016 ei au fost transferați în arest la domiciliu, iar ulterior trecuți sub control judiciar cu interdicția de a părăsi localitatea fără permisiunea judecătorului și a participa la proteste.