În R.Moldova ar putea fi instituit un lockdown, dacă numărul cazurilor de COVID-19 va fi în creștere în perioada ce urmează. Despre aceasta a anunțat premierul interimat Aureliu Ciocoi. Acesta spune că e nevoie de discuții și cu deputații și administrația prezidențială, în acest sens, pentru a a nu agrava și mai mult situația în R.Moldova.

„Urmează să am o discuție cu Biroul Permanent al Parlamentului. Am tatonat foarte bine poziția administrației prezidențiale. Trebuie să facem o analiză minuțioasă a riscurilor în așa fel ca să nu agravăm și mai mult alde domenii din RM. Trebuie să facem acțiuni care pe de-o parte să diminueze răspândirea COVID-19, pe de altă parte să fim precauți în ceea ce privește neprejudicierea efectelor colatelare și a sistemului financiar”, a declarat Ciocoi în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV. 

Acesta a subliniat că, dacă săptămâna aceasta numărul de cazuri de infectări cu COVID-19 va crește, instituirea unui lockdown va fi inevitabilă. „După mine, el (N.R. lockdown-ul) deja este iminent. Dar repet, pentru asta e nevoie de o coagulare a tuturor puterilor în stat”, a precizat Ciocoi.

VEZI ȘI: Ciocoi anunță că în R.Moldova există cazuri de infectare cu noua tulpină COVID-19 din Marea Britanie