Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță că în scopul prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19 și asigurării securității protecției vieții și sănătății elevilor și angajaților din sistemul educațional, urmare a consultărilor efectuate, ministerul a decis prelungirea vacanței de primăvară în învățământul primar, gimnazial și liceal (05-08 martie) cu 7 zile, pentru perioada 09-15 martie 2021.

Recuperarea orelor se va efectua cu prezența fizică a elevilor conform unui grafic individual stabilit de administrația fiecărei instituții de învățământ.

Totodată, MECC atenționează conducătorii instituțiilor de învățământ publice și private cu privire la stabilirea, în perioada vacanței de primăvară (05-15 martie), a unui regim flexibil sau special de lucru, cu atragerea la serviciu a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituției și a personalului activitatea căruia necesită prezența obligatorie la serviciu. Pentru personalul activitatea căruia nu necesită prezența obligatorie în instituția de învățământ va fi realizată munca la distanță.

La fel, ministerul recomandă ca diriginții de clasă în parteneriat cu familiile elevilor să monitorizeze locul aflării copiilor pe parcursul vacanței de primăvară.