Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale prezintă o hartă unde indică modul în care au fost repartizate 10 800 doze de vaccin anti-Covid-19 în toate raioanele din R.Moldova.

Cele mai multe doze, 5 240 au fost oferite spitalelor din municipiul Chișinău. Urmează municipiul Bălți cu 610 de doze, la Soroca au ajuns 220 de doze, Edineţ - 190, Cimişlia - 180, Orhei - 150, Cahul - 130, Ungheni şi Comrat câte 120 de doze de vaccin, Ştefan Vodă - 110, iar în Ialoveni şi Căuşeni câte 100. 

Mai puţin de 100 de doze de vaccin anti-COVID au ajuns în raionale: Briceni, Dondușeni, Glodeni, Fălești, Anenii-Noi, Cantemir, Ceadîr-Lunga - 80; Drochia, Florești, Taraclia - 70; Hâncești - 60; Ocnița, Rîșcani, Sîngerei, Telenești, Călărași, Nisporeni, Criuleni - 50; Șoldănești, Strășeni, Leova, Vulcănești - 40; Cele mai puţine au fost repartizate în Basarabeasca - 20 de doze. 

În regiunea transnistreană au ajuns 1 810 de doze de vaccin.

Totodată, câte 140 doze au fost repartizate serviciului medical al Ministerului Apărării și serviciului medical al MAI. 

Amintim că, pe 27 februarie au ajuns în R.Moldova primele doze de vaccin anti-COVID-19. Este vorba de 21 600 de doze de vaccin Astra Zeneca, aceasta fiind prima tranșă din cele până la 200 de mii de doze pe care România le va oferi ca ajutor umanitar cetățenilor Republicii Moldova.

Campania de vaccinare în R.Moldova a început pe 2 martie. Primii au fost vaccinați lucrătorii medicali din secțiile reanimare, anestezie și terapie intensivă, cât și secțiile spitalicești cu profil COVID-19 de la Spitalul Clinic Republican și de la Institutul de Medicină Urgentă.

Detalii: VIDEO, FOTO (UPDATE) Declarațiile primului lucrător medical din R.Moldova vaccinat împotriva COVID-19

Detalii: VIDEO // A început vaccinarea împotriva COVID-19 a primilor lucrători medicali de la Institutul de Medicină Urgentă

Detalii: FOTO // Vaccinurile anti-COVID au ajuns și în unele raioane din R.Moldova. Cum se desfășoară procesul de imunizare a lucrătorilor medicali