UPDATE // 21:42// Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei apelul a fost făcut din r. Edineț, de către un bărbat în vârstă de 59 de ani, în stare de ebrietate avansată.

„Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru "Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism". Conform legislației bărbatul riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani”, se mai arată în comunicat.

UPDATE // 20:30// Solicitat telefonic, Oleg Berliba, șeful IP Buiucani, a confirmat informația pentru Deschide.MD și a declarat că oamenii legii au identificat persoana care a făcut apelul la 112, în jurul orei 19:50, prin care a comunicat că sediul Președinției ar fi minat.

Acesta ar fi un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani, orginar dintr-un raion din nordul R.Moldova, dar și care anterior ar fi făcut mai multe apeluri false cu bombă.

Bărbatul a fost identificat și reținut de către ofițerii INI.

„La ora actuală acesta este interogat, iar geniștii verifică clădirea”, a precizat Berliba.

ȘTIREA INIȚIALĂ

O persoană necunoscută a sesizat poliția despre faptul că sediul Președinției R.Moldova ar fi minat. LA fața locului s-au deplasat geniștii de la BOMBTEH, salvatorii, dar și polițiștii.