Pe străzile capitalei vor circula, de astăzi, încă 20 de troleibuze nou-achiziționate. Timp de un an, municipalitatea își propune să cumpere 100 de troleibuze și tot atâtea autobuze, atât noi, cât și la mâna a doua, transmite IPN.

Primarul Ion Ceban a precizat că zece unități noi de transport sunt noi, produse în Belarus și asamblate în atelierul de reparație al Regiei Transport Electric Chișinău. Celelalte zece troleibuze, de model „Skoda”, cu parcurs, au fost procurate din orașul Riga, Letonia. Unitățile de transport vor circula pe rutele 10, 17, 13, 2, 4, 22, 21.

„Pe partea de troleibuze, într-un an, un an și jumătate, cel mai probabil, vom avea 100 de unități de transport. La fel vrem să se întâmple și cu autobuzele. Este lansată licitația interrnațională, repetat, pentru autobuze, cu publicarea în jurnalul Uniunii Europene. Dar examinăm și opțiunile de atragere a diferitor altor modalități și instrumente, inclusiv și asamblarea unităților de transport”, a detaliat Ion Ceban.

Primarul a menționat că și maxi-taxi-urile au dreptul la viață, în cazurile în care asigură pasagerilor confort și securitate. Dar, potrivit lui Ion Ceban, aceste condiții în acest moment nu sunt respectate.

Directorul și vicedirectorul Regiei Transport Electric Chișinău nu a fost prezenți la lansarea celor 20 de troleibuze, pentru că, potrivit lui Ion Ceban, sunt diagnosticați cu COVID-19.