A început campania de vaccinare împotriva COVID-19 în R.Moldova. Primii sunt vaccinați lucrătorii medicali din secțiile reanimare, anestezie și terapie intensivă, cât și secțiile spitalicești cu profil COVID-19 de la Spitalul Clinic Republican și de la Institutul de Medicină Urgentă.

UPDATE 10:28 - Medicul Alexandru Botizatu, după vaccinare: „Țin acest certificat de vaccinare cu aceleași emții când am primit diploma de absolvire, cu gânduri bune că în sfârșit există o speranță. Mă bucur că colegii mei sunt dornici să se vaccineze. Mă simt bine după cele 15 minute recomandate de specialiști. Cu gânduri optimiste merge mai departe. (...) Toți pacienții infectați în ultima perioadă din anul trecut spuneau că ar fi acceptat să se vaccineze dacă vaccinul era mai devreme. Reticența va dispărea începând de azi. Nu ar trebui să fie reticență la Covid. Vacinul este colacul de salvare.”

Totodată medicul a negat faptul că medicii din R.Moldova refuză să se vaccineze. „Nu este adevărat. Am urmărit rezultatele studiului. Noi l-am așteptat să ajungă în țară. Ne-am pus ca scop acceptăm vaccinurile pe care îl recomandă autoritățile în domeniu”.

Acesta a mai spus că procedura de vaccinare nu este dureroasă, este o procedură simplă, iar senzația este bună.

UPDATE 10:30 - Iana Cotorcea, anesteziolog de la SCR la fel se află printre primii lucrători medicali vaccinați: „Mă bucur că vaccinul a ajuns în R.Moldova. Nu mă tem de reacții adverse, sunt sigură în calitatea vaccinului ajuns în Moldova. Chiar am solicitat sa fiu vaccinată printre primii pentru că asta este singura soluție pentru a limita transmiterea virusului”.

UPDATE 10:08 - A fost vaccinată prima persoană din R.Moldova împotriva COVID-19. Este vorba despre Alexandru Botizatu, șeful Departamentului terapie intensivă de la SCR.