În prima zi de la instituirea de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a unui regim special de activitate, autoritățile din mun.Orhei, reprezentate de Partidul „Șor”, au organizat un concert dedicat venirii primăverii. Potrivit unui comunicat al Primăriei Orhei, evenimentul este organizat „la inițiativa echipei lui Ilan Șor”.

În scenă au urcat mai mulți interpreți, printre care cei de la „Moldovlaska”, Lenuța Gheorghiță, Ian Raiburg, dar și duetul Corina Țepeș și Costi Burlacu.

Deși organizatorii au chemat oamenii să respecte măsurile de prevenire a infectării cu noul coronavirus și să păstreze distanța socială, se pare că puțini au ținut cont de acest lucru.

Cu o reacție la concertul de la Orhei a venit și deputatul PAS, Radu Marian, potrivit cărui, la eveniment participă sute de spectatori.

Din 15 februarie, aceste manifestații sunt interzise. Chiar acum am sunat la Poliție, la 112, și am solicitat să intervină imediat și să evacueze scuarul casei de cultură din oraș”, a scris deputatul.

Acesta a mai spus că raionul Orhei, la moment, are cea mai mare rată de infectare COVID-19 din R.Moldova.

Guvernarea Șor își bate joc de sănătatea oamenilor și de sistemul medical.  Sunt aceeași oameni care vor tare la guvernare ca să lupte chipurile cu pandemia.  Tauber, Sîrbu și Glavan & Co - să vă fie rușine, ipocriților”, a punctat el.

Amintim că CNESP a aprobat decizia de a institui un regim special de activitate la nivel național, în perioada 1-15 martie 2021, inclusiv. De menționat că pe parcursul ultimei săptămâni, numărul mediu de cazuri pozitive de COVID-19 a depășit 1000 de oameni, iar cel al deceselor - 20 de cazuri.

Facebook / Valentina Solomon