România își ține mereu promisiunile în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova, a comentat, sâmbătă, pe Twitter, ministrul de externe Bogdan Aurescu, după ce primele dozele de vaccin anti-COVID de care beneficiază Republica Moldova au fost trimise de București și au ajuns, sâmbătă după-amiază, la Chişinău.

Tocmai au ajuns azi în Republica Moldova primele 21.600 de doze de vaccin din cele 200.000 promise în decembrie 2020 de preşedintele României, domnul Klaus Iohannis. E primul vaccin contra COVID-19 ce ajunge în Republica Moldova! România își ține mereu promisiunile, în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova”, a scris Bogdan Aurescu pe contul de Twitter, citat de Digi24.

Amintim că cele 21.600 doze de vaccin AstraZeneca, din totalul celora de 200 de mii, au ajuns astăzi în Republica Moldova.

Detalii: Primul lot de vaccin anti-COVID-19 a ajuns în R.Moldova. Maia Sandu: Suntem foarte recunoscători României pentru vaccin

Această donație face parte din pachetul de sprijin pentru Republica Moldova anunțat de președintele României, E.S. Klaus Werner-Johannis cu ocazia vizitei sale oficiale la Chișinău în 29 decembrie 2020 și este un sprijin esențial pentru medicii și personalul medical din sistemul de sănătate al Republicii Moldova implicat în prima linie a luptei împotriva COVID-19.

Citiți și: Europarlamentarul Cristian Bușoi, după recepționarea vaccinului de către Chișinău: Nu uităm niciodată să fim la greu alături de R.Moldova