Europarlamentarul român Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Industrie și Cercetare din cadrul Parlamentului European, responsabil al PE în relația cu Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), vine cu un mesaj de salut după ce primul lot de vaccin anti-COVID-19 a ajuns astăzi în R.Moldova din România.

Promisiune onorată! Încă de acum câteva luni am spus că România va face totul pentru Republica Moldova și le vom duce fraților de peste Prut vaccinurile necesare pentru a opri răspândirea COVID-19. Iată că astăzi, primele 21.600 de doze de vaccin produs de AstraZeneca au ajuns de la București la Chișinău pentru imunizarea medicilor și asistentelor din prima linie. România nu uită și nu va uita niciodată să fie la greu alături de Republica Moldova!”, a scris Cristian Bușoi.

De menționat că posibilitatea includerii R. Moldova în solicitarea României către Comisia Europeană în vederea obținerii vaccinurilor anti-COVID-19 a fost discutată în luna august 2020 de către fosta conducere a Agenției Medicamentului de la Chișinău cu Cristian Bușoi.

Cetățenii din Republica Moldova pot conta pe susținerea mea în obținerea vaccinurilor anti-COVID-19 și a tratamentelor autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului pentru tratamentul împotriva noului tip de coronavirus. În UE facem toate eforturile pentru ca vaccinuri sigure și eficiente împotriva SARS COV 2 să ajungă cât mai repede la cetățeni. 23 de proiecte de cercetare au primit 128 de milioane de euro de la Uniunea Europeană prin Programul Orizont 2020 pentru combaterea pandemiei. Peste 300 de echipe de cercetare din 40 de țări din UE sunt angrenați în lupta împotriva noului tip de coronavirus și sunt convins că priceperea, experiența lor, tehnica de înaltă performanță pe care o folosesc și, nu în ultimul rând, devotamentul lor pentru Cercetare și Medicină vor da rezultatele pe care le așteptăm cu toții”, a declarat atunci pentru Deschide.MD europarlamentarul.

Detalii: Europarlamentar român: Cetățenii R. Moldova pot conta pe susținerea mea în obținerea vaccinurilor anti-COVID-19 și a tratamentelor

Citiți și: Eurodeputat român: Asigurarea R. Moldova cu vaccinul anti-Covid-19 va fi o prioritate pentru România

Amintim că cele 21.600 doze de vaccin AstraZeneca, din totalul celora de 200 de mii, au ajuns astăzi în Republica Moldova.

Detalii: Primul lot de vaccin anti-COVID-19 a ajuns în R.Moldova. Maia Sandu: Suntem foarte recunoscători României pentru vaccin

Această donație face parte din pachetul de sprijin pentru Republica Moldova anunțat de președintele României, E.S. Klaus Werner-Johannis cu ocazia vizitei sale oficiale la Chișinău în 29 decembrie 2020 și este un sprijin esențial pentru medicii și personalul medical din sistemul de sănătate al Republicii Moldova implicat în prima linie a luptei împotriva COVID-19.